Toegevoegd door Robin op 6 januari 2017

NIEUWS - Opleidingen IQO2 In 2017 biedt Cycling Vlaanderen tal van opleidingen aan voor trainers en renners. Het startschot wordt gegeven in februari met een opleiding IQO2.

Voor beginners

Een introductie tot coaching met de iQO2 software. Wat zijn de minimale voorwaarden om een klant op te starten en welke stappen moet ik doen om dit te realiseren; een wandeling doorheen de creatie en fysiologie van de training zones, een verkenning van de kalender met periodisering en planning

Ben je als coach op zoek naar een iets professionelere aanpak? Plan je graag vooruit en analyseer je graag de gegevens van je atleten, maar voldoet je zelf ineengeknutseld Exceldocument niet meer aan jouw verwachtingen en zou je graag overstappen naar een online trainingsplatform? Sluit dan zeker aan bij deze clinic en maak kennis met de basismogelijkheden van iQO2. Een platform dat door vele trainers, professionele ploegen en sportfederaties gebruikt wordt. Een greep uit de lijst: LottoNL-Jumbo, Topsport Vlaanderen – Baloise, Rabobank-Liv/Giant, KNWU, Belgian Cycling/Cycling Vlaanderen, Nederlandse Triatlon federatie, …

In deze clinic leer je de verschillende methodes om training zones aan te maken, gaande van statistiek over sport lab test tot veldtest. Een demonstratie over de periodisering van de kalender met invoeren van training plans toont het werkinstrument bij uitstek voor de atleet coach relatie.

Voor gevorderden

Praktische richtlijnen voor het gebruik van de training builder als hart van de software en een voetlicht op het iQO2 / Dauwe ECP model voor de periodieke analyse van performance

Heb je al enige ervaring met iQO2, maar heb je het gevoel dat je nog meer uit de gegevens kan halen, analyseer je graag de data van je renners tot in de puntjes om de prestaties te optimaliseren, … Kortom waar valt nog winst te boeken in de (professionele) begeleiding van je renners op vlak van planning en opvolging? Je komt het in deze clinic te weten.

iQO2 is in samenwerking met profatleten en coaches steeds bezig met het optimaliseren van de mogelijkheden en het uitbreiden van tools die de communicatie, opvolging en evolutie van en tussen atleet en coach sterker maakt. Kom tijdens deze sessie te weten welke extra ‘features’ in de pijplijn zitten.

Let op: deze opleiding is geschikt voor trainers die al enige basiskennis hebben en vertrouwd zijn met de werking van iQO2.

Voor renners

Werk je samen met een coach die iQO2 gebruikt en heb je zelf graag meer inzicht over de mogelijkheden? Maak je momenteel gebruik van de gratis account voor atleten, maar zou je willen zien wat het verschil is met de betalende account voor atleten? Hou je momenteel zelf je gegevens bij via Strava, Garmin Connect, … maar wil je bekijken of een ander softwareprogramma zoals iQO2 een meerwaarde kan bieden? Kom alles te weten tijdens deze clinic.

Kostprijs

De iQO2-clinic voor trainers (zowel beginners als gevorderden) is gratis voor trainers met een trainersvergunning 2017 bij Cycling Vlaanderen. Anderen betalen €10 per clinic.

De iQO2-clinic voor renners is gratis voor alle renners met een geldige UCI-vergunning 2017. Anderen betalen €10 per clinic.

Docent

Johan Strobbe, co-founder van iQO2 en sportfysioloog van opleiding.

Kalender

http://top.dewielerbond.be/Trainer/Opleidingen.aspx?Disc=183

 © Wielerbond Vlaanderen