Toegevoegd door Robin op 8 mei 2017

BIJSCHOLING - Aandachtspunten bij het trainen van sporters met CP Ben je als wielertrainer actief binnen de G-sport, begeleid je G-sporters met CP die actief aan wielrennen doen, …Bekijk snel onderstaand aanbod!

In welke mate is een atleet met CP (= Cerebrale parese - neurologische aandoening die de samenwerking tussen spieren en het centraal zenuwstelsel bemoeilijkt) even vatbaar voor trainingsprikkels dan een valide atleet? Is er een verschil in recuperatie? In welke mate is de toediening van bepaalde prikkels even effectief? Hoe moet ik rekening houden met de asymmetrie in het lichaam? Met welke andere factoren houd ik rekening als ik een sporter met CP begeleid? Allemaal vragen die je als trainers van deze sporters tegen komt.

Vanessa Van Tittelboom werkt momenteel aan een doctoraat dat bestaat uit de volgende 2 luiken:

  1. Effecten van intensieve therapie (kampen) op kwantitatieve en kwalitatieve parameters van de romp en de onderste ledematen bij kinderen met spastische cerebrale parese
  2. Krachttraining bij kinderen met bilaterale spastische CP: bepaling van basis-intensiteit en uitwerken van een krachttrainingsprogramma.

Ze heeft voorafgaand aan dit doctoraat al vele jaren ervaring als kine in CP-referentiecentra en MFC’s. Ze zal toelichten met welke aandachtspunten je als coach allemaal rekening houdt en zal na een theoretisch luik voldoende tijd uittrekken om de verschillende vragen te beantwoorden.

DatumWoensdag 31 mei 2017 van 19u – 21u
LocatieHuis van de Sport, Zuiderlaan 13, 9000 Gent
DoelgroepTrainers, kinesitherapeuten
Prijs
  • Leden van Parantee-Psylos: gratis
  • Leden van clubs aangesloten bij een VSF-federatie of medewerkers van een VSF-federatie: €10
  • Leden van clubs aangesloten bij een niet-VSF-federatie of medewerkers van een niet-VSF-federatie: €20
Na inschrijven ontvang je, indien van toepassing, een betalingsverzoek.
Info en inschrijvingen

Sofie Meneve

Parantee-Psylos, Huis van de Sport, Zuiderlaan 13, 9000 Gent

09 243 11 80, sofie.meneve@parantee-psylos.be

Inschrijven kan tot 24 mei via deze link.

 © Wielerbond Vlaanderen