NIEUWS - Behaal versneld het diploma wielerverzorger 18/12 - Algemeen    Je bent al vele jaren (wieler)verzorger en je wil jouw ervaring omzetten in een diploma? Dat kan nu versneld via de EVC-procedure.
INFO - RouteYou Academy powered by Cycling Vlaanderen 15/09 - Algemeen    Op dinsdag 10 oktober organiseert Cycling Vlaanderen i.s.m. RouteYou een gratis academy voor haar leden!
INFO - Bijscholing letselpreventie G-sporters 14/09 - Algemeen    Op zondag 22 oktober organiseert Parantee-Psylos een clinic voor haar trainers en begeleiders rond letselpreventie bij G-sporters.
Word een coach
met de M-factor
Motiveren van jeugdsporters is een kunst die je kan leren en maximaliseren. Wil je graag jouw M-factor verhogen en je M-certificaat behalen?
 
Meer info
Word jij trainer?
 
Wil je graag trainer worden? Hier alvast een overzicht met de verschillende niveaus van opleiding zodat je er snel kan aan beginnen!
 
Meer info
VTS Plus - bijscholingen
 
VTS Plus biedt een waaier aan bijscholingen, op verschillende dagen en tijdstippen en verspreid over heel Vlaanderen. Raadpleeg de kalender!
 
Een overzicht

 • WIELRENNEN... VLAAMS ERFGOED!
  We kunnen er niet omheen: de wielersport is populair in Vlaanderen en behoort tot ons sportief erfgoed. Onze toprenners zijn de gladiatoren in een uniek en spectaculair gebeuren. Ze krijgen de aandacht die ze verdienen en houden duizenden wielerliefhebbers in de ban.

  Laten we echter niet vergeten dat achter elke sporter een hele ploeg gemotiveerde mensen staan die de renner begeleiden: de trainer, maar ook de ploegleider, de clubvoorzitter, de mecanicien, de verzorger, de dokter, de ouders, de kiné,... elkeen heeft zijn rol. Het verhaal rond een renner is er een van trainers én omkadering. Samen vormen zij een pool:


 • TOP WIELRENNEN... EEN CULTUUR!


  De vereniging TOP wielrennen heeft als doel om alle actoren te respecteren die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de renner, hoe groot of klein, hoe jong of oud die ook is. IEDEREEN kan dan ook lid worden van TOP wielrennen. Wel rekent Wielerbond Vlaanderen op enig engagement. Om lid te blijven van TOP wielrennen vragen we dat je minimaal 1 bijscholing volgt per jaar. Nog beter is - met succes - deel te nemen aan een cursus Initiator, Trainer B of Trainer A wielrennen en/of een erkende cursus te volgen voor verzorger, mecanicien, ploegleider, ... en eventueel andere gerelateerde cursussen.

  Zo wordt iedereen gestimuleerd om zijn kennis uit te breiden en zal het niveau van opleiding en begeleiding binnen onze wielersport gevoelig verbeteren.

  Samen met jullie werken we aan een duurzame

 © Wielerbond Vlaanderen